Hvordan indretter du et lille badeværelse bedst muligt.

Hvordan indretter du et lille badeværelse bedst muligt.

Sponsoreret indhold:

Et lille badeværelse er en udfordring, og det kan meget hurtigt ende med at bliver et rodet rum. De ting du opbevarer på badeværelset, er ofte nogle ting, der skal bruges hver dag – ja ofte flere gange om dagen. Og samtidig er det et rum, som ikke skal minde om et kosteskab. Det skal være indbydende og venligt, da det er her du starter og slutter din dag. Det skal også præsentere sig nogenlunde indbydende og pænt, da dine gæster også skal bruge toilettet.

Få mest muligt ud af badeværelset og samtidig holde det ryddeligt.

Først skal der gøres rent og ryddes op. Herefter skal du finde ud af, hvad der skal være på badeværelset f.eks. skabe, spejle, håndklæder, toiletpapirholder.

Så skal du ud på markedet og se, hvilke muligheder der er for opbevaring og indretning af et badeværelse med mangel på plads. Det kan være du selv skal være kreativ, men det kan også være at der findes gode indretningsmuligheder på markedet, som lige passer ind i dit lille badeværelse. Og så skal du være indstillet på at skulle gå på kompromis, for der findes mange smarte og flotte løsninger, men sandsynligvis til et badeværelse, som kræver plads, men som du desværre ikke har.

Forslag til indretningsmuligheder ved sparsom plads:

Der findes ingen regler om, at du skal have en standardvask i alm. størrelse. Så måske kan du overveje at købe en hjørnevask. Der bliver mere plads i badeværelset og også mindre at rengøre.

Hvis der ikke er så meget vægplads, kan du tage spejlet i brug, og udnytte noget af pladsen her. Der findes små hylder, som man kan klæbe direkte på spejlet. Så ser der pludselig mere ryddeligt ud, når toilettingene ikke står f.eks. rundt om vasken.

Bagsiden af badeværelsesdøren kan også udnyttes. Der findes kroge til ophæng på døren. Her kan du evt. hænge dine håndklæder og din badekåbe. På den måder undgår du også at bore i væggen.

Hvis der er plads til en brusekabine, så vil jeg foreslå, at du anvender gennemsigtigt glas i stedet for frostet glas. Så kan du nemlig se ind i brusekabinen, og badeværelset virker på den måde større.

Flot udsmykning trods pladsmangel

Selvom at der ikke er meget plads på dit badeværelse kan du sagtens gøre det fint og hyggeligt. Flotte mønstrede håndklæder, smart belysning eller lyse farver kan være med til at bringe din personlighed ind i rummet. 

Svævehylder eller vægskabe kræver ingen gulvplads. Du kan også gøre noget ud af væggene. Især hvis badeværelset er lille og kedeligt, kan du kan sætte et farvestrålende tapet op eller hænge sjove billeder, citater eller skilte op. Du kan Køb toiletskilte her.

Dæk en enkelt væg med et lag tavlemaling kunne være en en anden ide til udsmykning af væggene på badeværelset. Det vil være sjov underholdning for dine gæster, og de kunne måske selv få lov til at skrive på tavlevæggen.

Hvis du vælger at indrette dit lille badeværelse med spejle på væggene, vil badeværelset syne større. Og fordi spejlene skaber en illusion af mere plads, undgår man huleagtig følelsen at, og at badeværelset lukker sig omkring dig. Samtidig reflekterer spejle lyset, og så er de dekorative og smukke.