Vigtige ting du bør tjekke, inden du køber en brugt smartphone

Føler du, at det er tid til at udskifte din gamle smartphone med en ”ny”?

mobiltelefoner

Det kan være, at du har vundet en masse penge på at spille live casino, som du gerne vil investere i en ny mobil, eller måske er du bare på vej til at bruge dine surt opsparede penge på en ny smartphone. Uanset hvad, så kan det være en økonomisk fordel, at købe en brugt smartphone – men der er nogle vigtige ting du bør tjekke, inden du godkender dit secondhand køb, som du kan læse om lige her.

Undersøg prisen

Det er vigtigt at undersøge, hvad det ønskede produkt bliver solgt for i brugt tilstand. Og hvordan gør man så det? Man laver research på eksempelvis DBA og DeGuleSider, hvor folk sælger deres brugte ting. Hold øje med standen på den smartphone du er interesseret i og ikke gennemsnitsprisen. Sammenlign i stedet prisen på et produkt i god stand med et andet produkt i god stand, perfekt stand med et andet produkt i perfekt stand osv. Spørg dig selv hvilken kvalitet du vil være tilfreds med.

Sælgerens troværdighed

At møde sælgen face to face er en giver dig en god mulighed for, at tage et grundigt kig på telefonen, inden du køber den. Billeder kan snyde, så du skal passe på med blot at stole på et billede af telefonen. Spørg gerne sælgeren, om der er garanti på telefonen, og om sælgeren har en kvittering – på denne måde kan du validere personens troværdighed. Inden mødet med sælgeren er det en god ide, at informere personen om, at du gerne vil teste telefonen med dit eget SIM kort, tjekke om den oplader som den skal osv. Hvis sælgeren ikke går med til dette, så er det er tegn på, at det en god ide at finde  en anden at købe fra.

Tjek standen

Tjek efter ridser og buler når du køber en brugt smartphone – telefonen skal helst have så få skønhedsfejl som muligt. Hvis produktet ser velholdt ud, så er der større chance for, at der ikke er nogle fejl. Hvis der til gengæld er buler og ridser, så skal prisen sættes ned. Det er også vigtigt at sørge for, at alt tilbehør er med i prisen. Dette gælder den originale æske, hovedtelefoner, oplader og hvad der ellers hører til. Når man køber telefoner i dag, så køber man nemlig ikke blot en mobil, men en samlet pakke af mobil, oplader osv. Prisen bør derfor ikke stige, bare fordi der følger en oplader med. Tjek gerne alderen på telefonen, da der er en grænse for hvor gammel en telefon bør være. Der er altså mange faktorer der spiller ind når man skal aftale en fair pris.     

 

Hvis du selv overvejer at sælge din brugte telefon, så er det en god ide, at tjekke hvad du kan få for den. Det kan nemlig være svært, at komme med et kvalificeret bud på, hvad ens brugte elektronik er værd.