Top tips til rygestop

Er du klar til at stoppe? Her er vores top tips til at hjælpe dig på vej til succes:

rygestopthimb

Announce:

  1. Fokuser på din motivation. Motivation kan forsvinde som for dug for solen og det er 100% normalt - hvad kan du gøre for at styrke din motivation når du føler dig lav og mislykket?
  2. Byg selvtillid. Tillid til dig selv når du prøver at stoppe er vigtigt! Hvad kan du gøre for at styrke din selvtillid? Din selvtillid kan holde dig oppe når du klarer og opnår en serie af mål, når du visualiserer din succes og når du føler at du har de rigtige værktøjer til enhver situation.
  3. Stress kontrol er nøglen. Mange rygerer ryger for at klarer stres, bekymringer og negative følelser. Det at være klar til at håndterer sine følelser på andre måder kan være svært og kan kræve meget øvelse. Hvad gør dine ikke-ryger venner for at håndterer stres?
  4. Det er aldrig for sent at stoppe. Selvom det er bedst at stoppe så tidligt som muligt, så vil et rygestop i en hvilken som helst alder hjælpe på ens levealder og livskvalitet. Du vil også sparer penge og undgå besværet med at gå udenfor i kulden for at ryge. Du kan inspirerer folk omkring dig ved at stoppe med at ryge!
  5. Lær fra dine tidligere erfaringer. De fleste mennesker har prøvet at stoppe før og nogle gange og nogle gange bliver de modløse over for tidligere forsøg. Men disse oplevelser fortæller os meget om, hvad vi skal gøre, og hvad vi ikke skal gøre næste gang! De oplevelser er skridt på vejen mod fremtidig succes. Tænk over, hvad der fungerede for dig sidste gang, hvad der ikke fungerede, og hvad du måske gør anderledes denne gang.
  6. Du behøver ikke at være alene om at stoppe. At fortælle venner og familie at du prøver at stoppe og få deres støtte vil hjælpe på processen. Expert hjælp er tilgængeligt fra Sundhedsministeriet og andre grupper. Venner som også ryger kan også gå med på din idé om at stoppe!
  7. Medicin er sikkert og effektivt og vil hjælpe dig med at stoppe og til at blive ved med at stoppe, hvis man bruger det rigtigt. Der er flere medikamenter eller alternative løsninger såsom nikotin plaster, tyggegummi, pastiller, inhalator og næsespray samt vareniclin (Chantix) og bupropion (Zyban). Eller endda nyligt populære økologiske produkter som cbd vape eller olie kan hjælpe. Bed din læge om anbefalinger. Medicinen hjælper med abstinenssymptomer og trang, men hjælper ikke med vanen eller med at håndtere stress eller negative følelser. Mange mennesker bruger ikke medicin korrekt eller bruger det ikke længe nok eller også forventer de at medicinen erstatter alt hvad rygning plejede at gøre for os. Sørg for at følge instruktionerne og kombinere medicin med andre værktøjer for at holde op.
  1. Alle rygere kan stoppe. Alle er forskellige, og hvert rygestops forsøg er lidt anderledes. Find den rigtige kombination af værktøjer, medicin og support til dig! Og frem for alt skal du blive ved med at prøve.