Sådan får du økonomien til at løbe rundt i de svære måneder

I denne artikel vil vi komme ind på nogle gode råd til, hvordan du kan få tallene på kontoen til at gå op i en højere enhed – og så vil vi kigge på billige forbrugslån.

Annonce

To måneder på året er sjældent ens. Ofte er der nogle, hvor der en del flere udgifter end andre. Det gælder for mange især i juletiden, hvor der kommer mange udgifter i forbindelse med julefrokoster, julegaver og hvad der ellers dertil hører.

I denne artikel vil vi komme ind på nogle gode råd til, hvordan du kan få tallene på kontoen til at gå op i en højere enhed – og så vil vi kigge på billige forbrugslån.

Dan et overblik over din økonomi

Du har måske hørt om det før, men det kan ikke siges nok: Få lagt et budget. Budgettet er dit redskab til at danne overblik over din økonomi fremadrettet.

Der er faktisk rigtig mange af os danskere, der ikke lægger et budget for privatøkonomien. Ved at danne et overblik kan du hurtigt få en fornemmelse af, om dine indtægter og udgifter hænger sammen på den lange bane.

Læg det samlede års udgifter sammen og divider det med de 12 måneder, der er på et år, og så har du det beløb, du skal sætte ind på din budgetkonto hver måned. Her skal du medregne alle dine udgifter, der ikke omfatter forbrug såsom mad, rengøringsartikler og lignende.

Der er også en del penge at spare i hverdagen, hvis du tænker dig lidt om. Laver du madplan, kan du udnytte råvarerne bedre, så du undgår madspild. Laver du madplanen ud fra et tilbudskatalog, så sparer du endnu flere penge.

Med hensyn til varme i boligen, så sørg for at holde en nogenlunde konstant temperatur i alle rum, da dette er den mest energibesparende måde at varme boligen op på, frem for at skrue op og ned hele tiden.

Opsparing og uforudsete udgifter

Det skal understreges, at det er vigtigt, at der er en sammenhæng mellem dine indtægter og udgifter, og det skal gerne være sådan, at der gennemsnitligt er et månedligt overskud, du kan sætte over på en opsparingskonto. Denne er beregnet til uforudsete udgifter og til at spare op til ting eller rejser, som du virkelig godt kunne tænke dig.

Starter du ud med en måned, der er i minus, eller overmander dine uforudsete udgifter lige pludselig opsparingskontoen på stribe, så kan det være nødvendigt at få en pengeindsprøjtning, så du stadig kan betale alle dine regninger og få mad på bordet. Du kan tage det, der kaldes et forbrugslån.

Hvad er et forbrugslån?

Et forbrugslån er et lån, du tager med henblik på at dække et forbrug. Her tænkes der på alt, der ikke er investeringer, såsom investeringer i ejendomme eller virksomheder. Denne type lån dækker over penge til alt fra dine faste regninger, fest og farver og uforudsete udgifter. Forbrugslån findes både i banken og som online lån

På nettet kan du finde lån med lav rente, der kan gøre en stram måned lidt nemmere at komme igennem. Det skal ikke ses som et nederlag at låne penge, for med den kultur, vi lever i, så bliver der taget lån til højre og venstre. Det eneste, du skal være opmærksom på, det er, at du kan betale lånet tilbage inden for den fastsatte tid. Kan du ikke det, så skal du ikke tage det, da der ofte kommer ekstra gebyrer på, når du ikke overholder din betalingsaftale, og lånet kan derfor koste flere penge.

Du finder de billigste forbrugslån på nettet. Her kan du nemlig finde nogle helt ned til 0 kr. i omkostninger. Dette gælder typisk de helt små lån på få tusinde kroner. Det kan eksempelvis være et lån på 2.000 kroner, hvor du kun skal betale de 2.000 kroner tilbage igen, hvis du betaler inden for en måned. Du kan dog finde forbrugslån online til mange hundredetusinde kroner. Læs lånebetingelserne godt igennem og afstem med dit budget, og så burde der ikke være nogle problemer med at tage et online forbrugslån.