Pift stuen op uden at slå hul på budgettet

Hvad gør du hvis du gerne vil pifte stuen lidt op?

Annonce

Kender du det? Du står og kigger rundt inde i din stue og synes, at det hele godt kunne trænge til en makeover. Men elefantkontoen er ikke enig, og skal du ud at købe nye møbler, kan budgettet derfor hurtigt få ben at gå på. Og hvad gør du så, hvis du gerne vil pifte stuen op?

Det lyder måske besværligt, men bare rolig – det er det ikke! Her kommer vi med nogle gode tips til, hvordan du kan give din stue en velfortjent makeover uden, at det koster kassen.

Start med de billige møbeltyper

Hvis budgettet er begrænset, og du alligevel gerne vil se på nye møbler, så er det en god idé at starte med de møbeltyper, som du kan få for relativt få penge, og som stadig gør et rigtig godt indtryk i din stue. Her kunne du f.eks. overveje at købe nogle hylder i træ, der hjælper din stue godt på vej på flere måder.

Hylderne er ikke blot et møbel i sig selv, men gør det samtidig muligt at flytte forskellige ting såsom bøger, brugskunst og blomster rundt i din stue. Du kan eksempelvis lave din egen boghylde, eller hvad med en lille hylde til blomster? Du kan mixe og matche det lige, som du har lyst til, og hylder i træ er derfor en rigtig god – og billig – måde at shine stuen op på.

Små er godt

I det hele taget er småt lig med godt, når du skal modernisere stuen. Du behøver ikke at købe en ny, stor og dyr sofa – ofte kan et par plakater i en skifteramme eller forskellige former for brugskunst være det, der gør, at din stue ændrer karakter. Det kan også være små potteplanter, som ikke koster alverden. Tænk over hvor mange små og billige ting, der findes til din stue, og vælg så dem, du bedst kan lide.

Overvej at købe større møbler brugt

Hvis du udover mindre ting møbler som hylder også godt kunne tænke dig større møbler som sofa, spisebord eller lignende, kan du med fordel lede efter brugte møbler. Ofte fås brugte møbler til en brøkdel af prisen sammenlignet med nye møbler, og du kan sagtens være heldig at købe brugte møbler, der er i fin stand; nogle gange endda så gode som nye.

Tænker du i mindre møbler, små ting og brugte møbler, kan du sagtens pifte din stue op, så den får et moderne look. Det gælder bare om at komme i gang!