Online-lån eller banklån: Fordele og ulemper

Announe

online-lån

I dag findes der ikke kun én måde at låne på. Online-lån buldrer frem som en populær låntype, og konkurrerer med populære banklån. Hvad er egentlig forskellen på banklån og online-lån? Det skal vi kigge lidt nærmere på her, så du kan få et overblik over de forskellige fordele og ulempe med de to låntyper - og finde den låneform der passer perfekt til dig og dine behov.

Lån med eller uden sikkerhed?

Det første man skal tage stilling til, når man skal vurdere onlinelån op mod banklån, er om man vil låne penge med eller uden sikkerhed. Dette har ikke noget med, hvor sikkert det er at låne penge, men snarere med hvad du kan stille som sikkerhed for den sum, du gerne vil låne - i tilfælde af at du ikke kan betale dit lån tilbage som forventet.

Når man låner penge i en fysisk bank, så er der som regel tale om lån med sikkerhed. Det vil sige, at du skal stille sikkerhed for dit lån i form af ejendom, værdigenstande eller lignende. Du skal som regel også opgive, hvad du skal bruge lånet til.

Det er det stik modsatte med online-lån. Når du låner penge online, så låner du uden sikkerhed. For at kompensere for den manglende sikkerhed, skal bankerne sikre sig i form af lidt højere renter og gebyrer. Mange oplever derfor, at det kan være dyrere at låne penge online end i en fysisk bank.

Til gengæld, skal du heller ikke opgive, hvad du vil bruge dit lån til. Du kan bruge pengene lige som du har lyst, og det er mange, der synes at denne frihed er den ekstra omkostning værd. Vi vil anbefale at besøge siden her, hvis du skal låne penge – her kan du læse meget mere om onlinelån.

Er online-lån nemmere end banklån?

En anden vigtig faktor som man skal tage med i betragtningen, når man skal vurdere online-lån vs. banklån, er hvor nemt det er at låne penge. Det er nemlig langt nemmere at låne penge online, og det er også en hel del hurtigere. Dette skyldes, at processen online er mere eller mindre automatisk, mens banklån er mere manuelle. Når du ansøger om et online-lån, så går der bare minutter fra du ansøger, til du eventuelt står med en låneaftale som du kan signere med NemID. Dermed er det bare at vente den korte tid, til du har de penge du ansøgt om på din konto.

Dette er en proces, der i høj grad er langsommere med et fysisk banklån. Derfor er der mange, der foretrækker de hurtige online-lån, fordi man jo kan mangle penge akut og derfor har brug for at processen er hurtig. Det er også rart, at det er så meget nemmere at ansøge.