Moderne teknologi fordrer nye metoder

Ny teknologi kræver tilvænning.

Det er ingen hemmelighed, at verden er ekstremt præget af teknologi, og det er for mange mennesker fuldstændig umuligt at forestille sig en verden uden. Vi lever i en dynamisk verden, hvor vi er konstant på farten, hvilket fordrer stor mobilitet, især når det kommer til teknologi. Mange går ikke udenfor deres dør uden at have deres smartphone, tablet mm. lige ved hånden, fordi for mange ligger hele deres liv herpå. Hvad end det er deres kalender, kontakter eller de sociale medier, så er det vigtigt konstant at være på.

Ny teknologi kræver tilvænning

Selvom langt de fleste danskere er begejstret over den konstante udvikling af ny teknologi, kræver det også en vis form for tilvænning. Dette er især tilfældet blandt den ældre generation, men også mange i den yngre generation kan føle sig udfordret og have svært ved at følge med. Førhen var dvd-film meget populære, som blev efterfulgt af Blu-rays, men da mange af de nyere computere, herunder især MacBook, ikke bliver produceret med et drev, kan man derfir ikke længere se film på samme måde, når man er på farten. Det samme er gældende ved de nye Smart Tv, hvor man finder film og streamingtjenester samlet på selve Tv’et, hvilket lader dvd-afspilleren være overflødig. Dette er selvfølgelig også meget smart, men for nogle kan det være ærgerligt, hvis man over tiden har fået skaffet sig en stor dvd-samling derhjemme.

dvd

Rip dine dvd’er

Hvis du er en af dem, som savner at kunne se dine gamle yndlingsdvd’er på farten, eller hvis du skal på bilferie med to små børn, som skal underholdes i mange timer, findes der heldigvis en løsning på dette. For at du eller dine børn kan se film på jeres iPhone, iPad eller anden bærbar medieplatform uden brug af streamingtjenester, kræver det, at dvd’en først kopieres over i et andet digitalt format på harddisken. Når du ripper en dvd, betyder det, at du kan kopiere indholdet fra dvd’en over på en digital fil, og herefter kan du altså se denne på dine bærbare enheder uden drev. Med andre ord konvertere du din dvd eller blu-ray til et andet format. Der findes mange forskellige muligheder for dette, og hvis du blot skriver ”dvd ripping software” på Google, vil du se, at der dukker tusindvis af forskellige hjemmesider op.

Vær særligt opmærksom på, hvilken hjemmeside du vælger

Selvom der findes massevis af hjemmesider, hvorpå du kan rippe dine dvd’er eller blu-rays, er mange blot prøveversioner, som derfor kræver, at du bliver nødt til at have dankortet frem, hvis du vil have konvergeret hele din film. Derfor er det en god ide at undersøge dette, inden du går i gang. På ripbluray.dk kan du gratis downloade deres Blu-ray Ripper til Windows eller til Mac OS. Derudover findes der en hel guide til at rippe blu-ray diske og mange gode råd til, hvordan du kommer i gang, hvis du er lidt i tvivl om, hvordan du starter. Så hvis du sidder derhjemme med en masse gamle dvd eller blu-ray film, findes der mange måder, hvorpå du stadig kan få dine yndlingsfilm med på farten uden at skulle investere i diverse streamingtjenester.