Moderne dansk design, du bør kende til

Her får du en oversigt over moderne dansk design, du bør kende til.

Annonce

Når folk hører om dansk design, falder tankerne ofte på de gamle klassikere som Arne Jacobsen, Poul Henningsen, Børge Mogensen, Verner Panton osv. Listen er lang, og designklassikerne er mange.

Der er dog ingen grund til, at dine tanker herefter burde flyde videre fra de gamle klassikere til mere moderne design. Den danske designscene boomer nemlig med spændende designs og navne, som du bør kende til.

Vi har her samlet et lille udvalg af nogle af de mest spændende.

Danske ure boomer

Starter vi med at se nærmere på danske urmærker, er det for alvor gået stærkt i løbet af de senere år. Danske ure har tidligere været begrænset til nogle få navne, men i nyere tid er flere spændende mærker kommet frem.

Det gælder ikke mindst det danske urmærke About Vintage. Dette urmærke er startet i 2013, og kan med rette kaldes for moderne, dansk design. Urene tager udgangspunkt i klassiske ure i topklasse, men alle med et moderne tvist, der gør urene unikke. Er du på jagt efter en ny designklassiker til håndleddet, er About Vintage det rette sted at starte.

Håndlavet tapet

Dansk design er mere end møbler. Det har den danske designer Heidi Zilmer senest vist os med håndlavet tapet, der får dig til at ønske, at du stod midt i en ny tapetsering her og nu. Hendes tapeter spænder vidt og bredt lige fra forgyldt 22 karats tapetpapir til alskens motiver og farver.

Heidi Zilmer er oprindeligt uddannet bygningsmaler, men er i dag blandt landets dygtigste dekorationsmalere. Det kommer uden tvivl til udtryk i hendes tapeter, der mest af alt minder om et samsurium af dansk håndværk, kunst og design, når det er allerbedst.

Designerdrømme eller drømmende design?

Den tredje og sidste designer, vi gerne vil fremhæve, er Kaja Skytte. Med et nærmest drømmende design har hun skabt den moderne og tidsløse nutidsklassiker Galaxy Globe – et smukt, enkelt og stilfuldt uro, der kan pryde selv det mest kræsne hjem.

Udover Galaxy Globe står Kaja Skytte ligeledes bag planteplaneterne, der mest af alt kan beskrives som en plante, der med rod i en kugle af kokosfibre skaber et billede af en plante, der flyver rundt som en lille planet ude i rummet.

Kaja Skytte er med sine forskellige planeter både inspirerende, drømmende og legende i sit design, og er derfor også en moderne designer, som du skal kende til.