DIY: Sådan skaber du en hyggelig og topmoderne terrasse

Sommeren står for døren, og det er endelig blevet tid til at komme ud i det gode vejr og nyde solen og varmen på terrassen. Men er din terrasse ikke helt up-to-date, og mangler du inspiration til, hvordan du får en moderne design-oase på terrassen? Så læs med her, når vi giver dig 4 tips til, hvordan du selv kan skabe en topmoderne og hyggelig terrasse.

Tilstræb enkelthed

I år er det den meget enkle, nordiske og minimalistiske stil, der er moderne, når det kommer til terrasser. Selvom det måske for nogen kan være hyggeligt at fylde sin terrasse op med alverdens planter, møbler og lamper, kan det hurtigt komme til at se rodet ud, og det forstyrrer øjet og skaber mere stress end ro. Ønsker du at følge tidens trends, bør du vælge havemøbler med enkelte designs og uden for mange detaljer. Du kan se her, hvordan du kan lave dine egne havemøbler, eller du kan finde nogle billigt her på siden.

Når du indretter din terrasse, bør du foruden de enkle havemøbler også holde dig til få farvenuancer, da for mange forskellige farver vil bryde med den enkle stil.

 

Kombinér det rustikke med det bløde

Når du er godt i gang med at skabe din moderne og hyggelige terrasse, bør du overveje, hvilke forskellige materialer du bruger på din terrasse. Kombiner gerne det rå og rustikke med det bløde og hyggelige. Du kan for eksempel indrette din terrasse med potter af metal, beton og cement for at skabe et råt look, og dernæst kombinere dem med bløde puder, hynder og tæpper for at skabe en hyggelig oase. Hvis du vil være med på moden, skal du lade de forskellige materialer mødes på terrassen, så de komplementerer hinanden og bløder hinanden op. Dette skaber en meget mere interessant kontrast, end når råt kun møder rustikt, og det bløde kun møder det hyggelige. Du kan søge efter både bløde puder og rustikke potter her på siden.

 

Indfør grønne planter

Måske har du allerede lagt mærke til, at grønne planter er yderst moderne lige for tiden. Både inde og ude skal planterne være grønne, og ønsker du at følge tidens trends, er det netop grønne planter, du skal investere i. Ud over at det ser smukt ud, kan du også bruge de forskellige planter til at skabe forskellige afdelinger på din terrasse. Du kan eksempelvis opdele din terrasse i rum ved hjælp af store krukker, som du stiller lodret ud fra væggen, og som du kan fylde med fyldige buske og mindre træer.

Det er videnskabeligt bevist, at planter skaber ro og kan virke afstressende, og det kan gavne dig meget i hverdagen at gøre din terrasse til en grøn oase, hvor du kan gå ud og slappe af, lige når du har lyst.

 

Spis med god samvittighed

Det sidste tip til en topmoderne og hyggelig terrasse er i forlængelse af seneste punkt at plante spiselige planter. Det er blevet meget moderne at være selvforsynende, så man undgår sprøjtemidler og andre giftige kemikalier i sine grøntsager og frugter. Er din terrasse stor nok, kan du sætte højbede op og plante lækre grøntsager, krydderurter og bær, som hele familien kan få glæde af. Du kan læse mere her om regulering af pesticider i landbrug, frugtavl og privat anvendelse.

 

Følger du vores råd, skaber du med garanti en hyggelig oase på din terrasse, som også er topmoderne. Her kan du lave alt fra at læse bøger, afholde telefonmøder, hygge med familien eller holde en stor fest for alle dine venner.