4 tips til dig, der ønsker at købe en brugt computer

Her på siden finder du meget forskelligt brugt elektronik, og et af de mest populære er brugte computere. Men inden du investerer i en computer, er det en god idé at følge disse 4 tips. På den måde får du nemlig mest muligt ud af din nyerhvervede computer.

Overvej, hvad du skal bruge computeren til

Inden du investerer i en brugt computer, er det en god idé at overveje, hvad du ønsker at bruge computeren til. Mange computere bliver langsommere med tiden, og derfor bør du tænke over, hvad dine behov er. Skal du bruge computeren til at spille mange spil på, bør du lede efter en ekstra hurtig computer, når du søger. Det er altid vigtigt at overveje fordele og ulemper ved den computer, du overvejer at investere i.

Få et billede af kvitteringen

Selvom en brugt vare sælges videre fra én ejer til en anden, så dækker varens garanti stadig. Hvis du køber af en privat person, er det derfor en rigtig god idé at få et billede af varens kvittering. På den måde kan du nemlig bevise, at garantien stadig er gældende, hvis varen går i stykker. Vær dog opmærksom på, at en garanti oftest kun dækker to år fra det tidspunkt, produktet er blevet købt i butikken. Desuden er fremvisning af en kvittering en garanti for dig om, at produktet ikke oprindeligt er stjålet men derimod købt på lovlig vis.

Formatér disken

Når du har anskaffet dig din nye brugte computer, er det vigtigt at passe godt på den. Hvis sælger ikke i forvejen har formateret computeren, skal du starte med at gøre dette. På den måde sletter du alt sælgers data på harddisken, så du derefter har mulighed for at starte på en frisk med en helt tom computer.

Beskyt computeren mod virus og spyware

Når computeren er formateret, er du klar til at bruge den. Du skal være opmærksom på, at så snart du går på nettet, bliver din computer inficeret af spyware. Spyware installeres ofte, uden du bemærker det, og det bruges til at følge med i, hvad du laver på din computer og til at se, hvilke filer du downloader. Spyware overvåger altså din færden på internettet og kan udnytte disse informationer kommercielt eller til at stjæle dine personlige oplysninger. Derfor er det altafgørende, at du anskaffer dig et anti spyware program, så du kan færdes sikkert på internettet. Besøg derfor Download.dk og download anti spyware med det samme, før du tager din nyerhvervede computer i brug.

Det er generelt vigtigt at være opmærksom på forskellige typer af malware, der kan angribe din computer. Malware er en fællesbetegnelse for en lang række af computersoftware, der gør uønsket skade på din computer, og der findes heldigvis mange gratis anti malware programmer, der kan hjælpe dig.